Ιδρύθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του σημερινού της μαέστρου, Γιώργου Σακελλαρίδη (διδάκτορα μουσικής παιδαγωγικής). Στα διάφορα τμήματα της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου  συμμετέχουν περί τα 100 παιδιά ηλικίας από 4 έως 16 χρονών. Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου έχει δώσει ως τώρα πολλές και επιτυχημένες συναυλίες, όχι μόνο στη Ρόδο και την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, αλλά και στις παρακάτω χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Τσεχία.

Κύριος στόχος της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, πέρα από τη μουσική καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση των παιδιών, είναι η συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη, στα πλαίσια της παιδείας που σέβεται, υπολογίζει και νοιάζεται για τον άνθρωπο. (Ανθρωπιστική Παιδεία).

Παιδιά που πέρασαν από την Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου και τώρα σταδιοδρομούν, εκτός των άλλων, στο τραγούδι, την διεύθυνση χορωδίας, τη σύνθεση χορωδιακής μουσικής είναι τα παρακάτω (με αλφαβητική σειρά):

Ζαράκη Ελευθερία (καθηγήτρια έντεχνου και κλασικού τραγουδιού)
Καλαεντζής Μιχάλης (σημερινός διευθυντής της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου)
Κάλος Αποστόλης (Διευθυντής Χορωδίας)
Καρακατσάνη Νατάσα (Τραγουδίστρια έντεχνου και μοντέρνου τραγουδιού)
Κόζα Χριστίνα (Τραγουδίστρια παραδοσιακού τραγουδιού)
Κουλά Λουίζα (Συνθέτης χορωδιακής μουσικής )
Κουρούση Ντένια (Τραγουδίστρια λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού)
Μαστροσάββα Ρόζη (Διευθύντρια  χορωδιών)
Μιχαηλίδου Φένια (Διευθύντρια Χορωδίας)
Πετρίδης Νίκος (Βαρύτονος)
Πετρίδου Σοφία (Μέτζο Σοπράνο)
Πίπη Εμμανουέλα (Καθηγήτρια τραγουδιού)
Σακελλαρίδης Λεωνίδας (Τενόρος, συνθέτης χορωδιακής μουσικής, διευθυντής Χορωδίας)
Σαμαρτζής Άγγελος – Βαγγέλης (Τενόρος)
Σταυρίδου Σαπφώ (Τραγούδι- Άλτο φωνή)
Τηλιακός Δημήτρης (Παγκοσμίου φήμης βαρύτονος)
Τουμαράς Λευτέρης (Τενόρος)
Χατζηκαλημέρη Καλλιπάτειρα (Πτυχιούχος κλασικού τραγουδιού)
Εκτός αυτών που αναγράφονται παραπάνω, πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών πέρασαν από την Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου και ασχολήθηκαν με τη μουσική, σε άλλους τομείς της.

Και φυσικά πάμπολλα είναι εκείνα τα παιδιά  που οι ενήλικες ζωές τους «καθορίστηκαν» από τη συμμετοχή τους στην Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου, καθώς περιγράφουν τα ίδια.

Για πληροφορίες και συμμετοχή στην Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου, μιλήστε στο 697 6968055 (κ. Γιώργο Σακελλαρίδη) ή στο τηλέφωνο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. 22410- 27427 (εσωτερικό 9) με την κ. Παπαεμμανουήλ Ασημένη, ή επικοινωνήστε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:g.sakellaridis@hotmail.com