Θεατρικό Εργαστήρι

 

Στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  λειτουργούν τμήματα παιδιών και ενηλίκων. Οι συμμετέχοντες στις θεατρικές ομάδες γίνονται πρωταγωνιστές ενός κόσμου έκφρασης και δημιουργίας. Γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, τα συναισθήματα τους και το σώμα τους. Αναπτύσσουν τη φαντασία, την ψυχοκινητική έκφραση και οξύνουν την κρίση τους. Δημιουργούν συλλογικά μιας και το θέατρο είναι τέχνη σύνθετη και κοινωνική. Μέσα από την τέχνη του θεάτρου μαθαίνουν να αναπαριστούν ρόλους παρμένους από την πραγματικότητα, έτσι η ζωή τους και οι εμπειρίες τους αποκτούν νόημα. Αυτοσχεδιασμοί, κίνηση, μιμική, φωνητικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων, εργασία με κείμενα, θεατρικά παιχνίδια, παντομίμα και μάσκες είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Επίσης πραγματοποιούνται βιωματικές ασκήσεις και δράσεις. 

 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων,  οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε θεατρικές παραστάσεις. Με το θεατρικό εργαστήρι του Δ.Ο.Π.Α.Ρ έχουν ανέβει πολλά αξιόλογα έργα, όπως ενδεικτικά με το τμήμα ενηλίκων: η «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, το «Υπόγειο Μπλουζ» του Πέτερ Χάντκε, «Κλέψε Λιγότερο» του Ντάριο Φο, «Ζωή στο Πάτωμα» της Νάντιας Σαρρή κ.α.. Επίσης  με το παιδικό εργαστήρι: οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και πολλά ακόμη.

 

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η ηθοποιός και σκηνοθέτης Σουζάνα Καρδούλια. 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Σουζάνα Καρδούλια είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «ΒΕΑΚΗ». Παρακολούθησε το εργαστήρι εκφραστικών Τεχνών της Μαρίας Πανούτσου και σεμινάριο θεάτρου στο «Actor – Center Studio» στο Σίδνευ της Αυστραλίας.

Από το 1983 έως το 2000, συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου με το Δημοτικό Θέατρο και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Ρόδου.

Από το 1994 έως σήμερα,  δραστηριοποιείται στο χώρο της σκηνοθεσίας με ομάδες ενηλίκων και παιδιών σε συνεργασία με τα ΚΕΚ όπως και με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Η δράση της περιλαμβάνει επίσης διδασκαλία στο Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αφάντου και στον Πολυχώρο Τέχνης Χαραυγή.

Έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές, ποιητικές και λογοτεχνικές βραδιές και συμμετείχε επίσης στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 “Μπρούσκο”.

Επιπλέον, έχει υπάρξει μέλος σε επιτροπές αξιολόγησης του Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Σήμερα, διατελεί προσωρινή πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Σωματείου Τέχνης και Πολιτισμού «Ἅλιος», και τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει θέατρο στο κοινωφελές ίδρυμα υποτροφιών Ρόδου Σταματίου.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του εργαστηρίου κ.Σουζάνα Καρδούλια  (τηλ. 6942200420, email sktheatro@gmail.com) καθώς και με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , με την κ.Παπαεμμανουήλ Ασημένη (τηλ. 22410 26385 ή 2241 027427, εσωτερικό 9).