Ο Δήμος Ρόδου διαθέτει μια πληθώρα κλειστών και υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του, άρτια εναρμονισμένων στο ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση καθώς και τη διαχείριση και παραχώρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του αλλά παράλληλα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει και στην κατασκευή νέων.

Οι δημοτικοί χώροι άθλησης βρίσκονται στη διάθεση αθλητικών φορέων, σωματείων, ομοσπονδιών και αθλητικών συλλόγων για προπονήσεις και διεξαγωγή αγώνων. Ακόμα, προσφέρονται για μαζικό-λαϊκό, ατομικό, σχολικό αθλητισμό αλλά και για διοργανώσεις αθλητικών εκδηλώσεων.

Με γνώμονα την παροχή σύγχρονων και υψηλού, ποιοτικού επιπέδου αθλητικών υποδομών προς τους δημότες του ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. εργάζεται για τη διαρκή αναβάθμιση και βελτίωσή τους.

Δημοτική Ενότητα ΡόδουΔημοτική Ενότητα ΑρχαγγέλουΔημοτική Ενότητα ΑτταβύρουΔημοτική Ενότητα ΑφάντουΔημοτική Ενότητα ΙαλυσούΔημοτική Ενότητα ΚαλλιθέαςΔημοτική Ενότητα ΚαμείρουΔημοτική Ενότητα ΛινδίωνΔημοτική Ενότητα Νότιας ΡόδουΔημοτική Ενότητα Πεταλούδων