Διαγωνισμός τραγουδιού, χορού, μουσικών οργάνων και ζωγραφικής

Treasure of Hellas: 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Treasure of Hellas

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και μουσικής

Το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής “TREASURE OF HELLAS“, έχοντας τη σταθερή υποστήριξη του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, αλλά και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Τέρη Χατζηιωάννου, επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά, διεξάγοντας τις εκδηλώσεις του στη Ρόδο. Το Φεστιβάλ, που χαίρει διεθνούς φήμης, είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ακαδημίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών.

Ο κύριος στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας για παιδιά και νέους, που προωθεί τη συνάντηση πολιτισμών, τη συζήτηση και τη δημιουργία ενός κλίματος κατανόησης και σεβασμού απέναντι στις όποιες πολιτισμικές και εθνικές διαφορές. Όλα αυτά, μέσω της τέχνης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει Διεθνή Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για διάφορες ηλικιακές ομάδες, στις κατηγορίες χορού, φωνητικής, θεάτρου και μουσικών οργάνων. Οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εμφανιστούν στο Κινηματοθέατρο Ρόδον και στο Δημοτικό θέατρο, για να παρουσιάσουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα σε ειδικούς διεθνούς φήμης, οι οποίοι και θα τους αξιολογήσουν.

Το Πρόγραμμα είναι πλούσιο σε δραστηριότητες και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τα μαθήματα (master classes) όπερας, τζαζ, φωνητικής, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού, θεατρικών μαθημάτων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Το πολιτιστικό ενδιαφέρον για την κοινωνία της Ρόδου είναι οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν τα παιδιά και οι νέοι τοπικοί καλλιτέχνες από τις διάφορες σχολές χορού, τα ωδεία και τα σχολεία, έχοντας διαγωνιστεί και συνεργαστεί με συνομηλίκους καλλιτέχνες από την Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Εσθονία, την Τουρκία, την Ινδία και τη Γκάνα.

Το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον του Φεστιβάλ είναι το μοναδικό για τα τοπικά δεδομένα Κονσέρτο – Gala στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”, με χορό, τραγούδι και μουσική. Εκεί, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους εμάς να απολαύσουμε μια φανταστική παράσταση, με τη συμμετοχή τετρακοσίων νέων καλλιτεχνών.
Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό θα διαμείνουν στο πολυτελές ξενοδοχείο Rodos Palace 5*, το οποίο συμβάλλει και ως χορηγός φιλοξενίας στην όλη διοργάνωση.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Τελετή έναρξης 20/10 20:30 Ρόδος – Παλάς αίθουσα Τζούπιτερ.

Διαγωνισμός τραγουδιού, χορού, μουσικών οργάνων και ζωγραφικής, Σάββατο 21/10 Απο 9:00 εως 19:00 στο Δημοτικό θέατρο και Ρόδον

Παράσταση Γκαλά Κυριακή 22/10 20:30

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και μουσικής

Ημερομηνία

22 Οκτ 2023
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

20:30

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 22 Οκτ 2023
  • Ώρα: 13:30

Ετικέτες

ΘΕΑΤΡΟ ΤΑΦΡΟΥ - ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Διοργανωτής

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Άλλοι διοργανωτές

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Website
http://www.pnai.gov.gr/
ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ