Ομιλία του συγγραφέα, Νικόλα Σμυρνάκη, με τίτλο «18 Εκδοχές της Αγάπης»

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη με τίτλο «18 Εκδοχές της Αγάπης»

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη με τίτλο «18 Εκδοχές της Αγάπης»

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου και το βιβλιοπωλείο «Καραβάκι» σας προσκαλούν στην ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη, με τίτλο «18 Εκδοχές της Αγάπης», βασισμένη στο νέο του βιβλίο «Τα γράμματα της Αγάπης», εκδόσεις Διόπτρα.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26/4/2024 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου (οδός Ι. & Π. Νεστορίδη – τμήμα οδού Κω). Μαζί μας θα βρίσκεται ο Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα Ρόδου» και το Σχολείο Ροδίων Παιδεία με ζωγραφιές για την αγάπη από παιδιά του Δημοτικού.

Το βιβλίο προλογίζουν η Παρισίδη Γιώτα, Οικονομολόγος-Συγγραφέας και η Ντενίς Νικολάκου, Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια. Την παρουσίαση συντονίζει η προϊσταμένη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου – ΔΟΠΑΡ κ. Ειρήνη Συμιακού.

Το νέο βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη τα «Τα γράμματα της Αγάπης», εκδόσεις Διόπτρα, , υμνεί την αγάπη σε κάθε της μορφή. Διδάσκει την αξία της προσφοράς και της φροντίδας προς τους άλλους. Μας υπενθυμίζει ότι η αγάπη εκδηλώνεται μέσω των πράξεων και των ενεργειών μας προς τους γύρω μας. Επισημαίνει πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ζωή όταν προσφέρουμε στους άλλους αγάπη, στήριξη και φροντίδα. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο λέξεις, σκέψεις, διαλόγους, στίχους αφιερωμένους στην αγάπη και πρωτότυπα χειρόγραφα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τα 5 γράμματά της.

Τι κι αν τα γράμματα της Α Γ Α Π Η Σ παραμένουν πάντα ίδια, εκείνη αλλάζει μορφές. Κάθε σχέδιο και μια διαφορετική εκδοχή της.
Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.
Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (ποίησης, μυθιστορήματος, διηγήματος) και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου e-awards (καλύτερο άρθρο και συλλογικό συγγραφικό έργο). Έχει υπάρξει δύο φορές ομιλητής στο TEDx και με τις ομιλίες του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

Από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ κυκλοφορούν 6 έργα του: Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;, Γράψε τη δική σου Ιστορία, Τυρίνος: ο κλέφτης φόβων (παραμύθι), Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και Τα Γράμματα της Αγάπης.

Τα Γράμματα της Αγάπης είναι το τελευταίο του έργο και αποτελείται από λέξεις αφιερωμένες στην Αγάπη και πρωτότυπα χειρόγραφα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τα 5 γράμματά της. Πρόκειται για έναν αποκαλυπτικό διάλογο με τους πιο αγαπημένους μας. Εκείνους που είναι εδώ. Εκείνους που αδημονούμε να έρθουν. Εκείνους που έχουν φύγει. Με τον εαυτό μας τον ίδιο.

Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

Ομιλία του συγγραφέα, Νικόλα Σμυρνάκη, με τίτλο «18 Εκδοχές της Αγάπης»

 

Ημερομηνία

26 Απρ 2024
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

19:00

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 26 Απρ 2024
  • Ώρα: 12:00

Ετικέτες

ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΟΔΟΥ,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου
Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου

Διοργανωτής

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Άλλοι διοργανωτές

ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
Website
https://www.dopar.gr/diethnes-kentro-syggrafeon-metafraston-rodou/