ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ: Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ρόδου

ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ: Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ρόδου

ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ

Με τον τίτλο αυτό, τα τελευταία τρία χρόνια, η χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου παρουσιάζει την δουλειά της σε μία ετήσια  συναυλία: Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων…

Έτσι και εφέτος την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα παρουσιαστεί η μοναδικής αισθητικής και ποιότητας συναυλία της Χορωδίας αυτής, με μία ξεχωριστή επιλογή τραγουδιών, μία ενδιαφέρουσα εναλλαγή φωνών –κάποια σε πεντάφωνη επεξεργασία- και ειδών μουσικής, που θα κινηθεί από τραγούδια κλασσικών δημιουργών ανά τους αιώνες,  μέχρι σύγχρονα ελληνικά και ξένα  με ιδιαίτερη σημασία στον στίχο.

Σημαντική θα είναι επίσης η συμμετοχή του εργαστηρίου παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου που θα συμμετάσχει με 4 τραγούδια.

Η συναυλία θα τελειώσει με μικρό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, για την επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατο του, με τραγούδια της παιδικής χορωδίας σε σύμπραξη με αυτήν των ενηλίκων.

Από τα δυνατά στοιχεία της συναυλίας, πέραν των τραγουδιών φυσικά, τα ευρηματικά και καίρια  κείμενα του Βαγγέλη Κατσογριδάκη που θα αποδώσει όπως πάντα με μαεστρία ο Ευάγγελος Σπάρταλης  και θα μας βάλει ακριβώς στο θέμα τους και στο κλίμα της εποχής.

Στην συνοδεία του πιάνου η Σεβαστή Χατζηστρατή, στα κρουστά η Άννα Νικητιάδη.

Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Ειρήνη Βουτυράκη. Δημιουργία λογότυπου: Σπύρος Πλατής. Εικονογράφηση λογοτύπου: Δόμνα Παναγοπούλου

Στην Διεύθυνση χορωδίας η Μαέστρος Άντζελα Σπανού, που ενώνει με την μουσική διδασκαλία της τα μέλη  της χορωδίας στο σύνολο που θα απολαύσετε από την πρώτη νότα  έως την τελευταία.

Είσοδος ελεύθερη.

ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ: Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ρόδου

Ημερομηνία

19 Μάι 2024
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

20:30

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 19 Μάι 2024
  • Ώρα: 13:30

Ετικέτες

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Διοργανωτής

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Άλλοι διοργανωτές

ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ