ΣΥΝΑΥΛΙΑ με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη

Συναυλία με έργα

Φίλιππου Τσαλαχούρη

Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού
13 Μαΐου 2022, 20.00

Στις 13 Μαΐου 2022 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού θα παρουσιαστούν έργα του ρόδιου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη για ορχήστρα υπό την διεύθυνσή του. Μετά από τις συναυλίες του των περασμένων μηνών στη Βιέννη, στο Λονδίνο αλλά και στην Αθήνα. Ο συνθέτης είναι βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, έχει λάβει το Αργυρό Μετάλλιο της Πόλης της Ρόδου και κατέχει σήμερα τη θέση του Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, του παλαιότερου μουσικού ιδρύματος της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου, περιλαμβάνει κυρίως έργα με θρησκευτικό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει το έργο Cantate Domino (Αινείτε τον Κύριο), opus 101, αρ.1 που είναι μάλιστα προγραμματισμένο να παιχτεί στις 18 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης, σε πρώτη εκτέλεση, θα ακουστεί και το χορωδιακό «Στην Εκκλησία» σε ποίηση Καβάφη που είναι αφιερωμένο στην επέτειο των τριάντα χρόνων του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο θρόνο της Πόλης.

Ο Τσαλαχούρης, όμως, δίνει μεγαλύτερο βάρος σε δύο έργα με άμεση αναφορά στη Ρόδο. Το πρώτο έχει τίτλο «Τα τραγούδια των Ρόδων», opus 126, που είναι αφιερωμένο στους γονείς του, Κώστα Τσαλαχούρη και Ισμήνη Φραντζέσκου «για την αγάπη τους στη Ρόδο» όπως αναγράφει η αφιέρωση στην παρτιτούρα του. Το δεύτερο έργο ονομάζεται «Φιλέρημος», opus 70, που απαιτεί εκτός από χορωδία και ορχήστρα και δύο σειρές καμπάνες. Αγαπημένος τόπος του συνθέτη συμβολίζει για εκείνον ότι πιο εσωστρεφές και ατμοσφαιρικό στο νησί της Ρόδου. Το έργο «Φιλέρημος» ολοκληρώθηκε το 2015 αλλά ο συνθέτης δεν προχώρησε στην εκτέλεσή του διότι πίστευε πως η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση θα πρέπει να γίνει στη Ρόδο. Η ακουστική του Ευαγγελισμού θα είναι ιδανική για την ανάπτυξη του ήχου με τις φωνές, τα έγχορδα και κυρίως τις καμπάνες.

Συναυλία με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη

Ημερομηνία

13 Μάι 2022
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

20:00

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 13 Μάι 2022
  • Ώρα: 13:00

Ετικέτες

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Διοργανωτής

ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ