Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022

Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας «επανεκκινεί» το μελωδικότερο καλοκαίρι!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους! Και φέτος, θα σμίξουμε ξανά στους πιο εμβληματικούς χώρους της Ελλάδας μετά από δύο «άρρυθμα» χρόνια μουσικής αναστολής. Η συλλογική εμπειρία σε ζωντανούς δρόμους και γεμάτες πλατείες, σε καταπράσινα βουνά και σε γαλανόλευκα νησιά…θα αντικαταστήσουν κάθε εικονική πραγματικότητα. Φέτος, η Μουσική χτυπάει δυνατά και της αξίζει να πετάξει ψηλά!

Η Ρόδος δίνει και φέτος ένα δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του χρόνου με πέντε, ανοικτές για το κοινό, εκδηλώσεις. Διοργανωτές είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συντονίζει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής. Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο.

21/06, Παναγία του Μπούργκου, 20:30

Μουσική βραδιά στην Παναγία του Μπούργκου.
Το Ωδείο και η Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου και η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου σε ένα μουσικό ταξίδι.

Ensemble Ωδείου Δ. Ο. Π. Α. Ρ.
“Speak Softly, Love” & “Por una Cabeza”.
Σεβαστή Χατζηστρατή, πιάνο, Ευδοκία Κατσαρά, φλάουτο, Παναγιώτης Παπαδημητρίου, μπάσο κλαρινέτο, Μαρία Τέλλη, φλάουτο.

Πιάνο – Φωνή
“The sound of music”, “I feel pretty” & “So in love”
Σεβαστή Χατζηστρατή, πιάνο, Ελευθερία Ζαράκη, φωνή.

Η Χορωδία του Ωδείου ΔΟΠΑΡ, υπό τη διεύθυνση της Άντζελας Σπανού, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια ποικίλου ύφους από τον 17ο αιώνα ως σήμερα. Στο πιάνο συνοδεύει η Σεβαστή Χατζηστρατή.

Η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη, θα παρουσιάσει ένα μικρό Αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Στο πιάνο, ο Δημήτρης Ιωσήφ. Βιολί παίζει ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης.

Ημερομηνία

21 Ιούν 2022
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

20:30

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 21 Ιούν 2022
  • Ώρα: 13:30

Ετικέτες

Παναγία του Μπούργκου,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

Παναγία του Μπούργκου

Mεσαιωνική πόλη Ρόδου

Διοργανωτής

ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ