Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022

Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας «επανεκκινεί» το μελωδικότερο καλοκαίρι!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους! Και φέτος, θα σμίξουμε ξανά στους πιο εμβληματικούς χώρους της Ελλάδας μετά από δύο «άρρυθμα» χρόνια μουσικής αναστολής. Η συλλογική εμπειρία σε ζωντανούς δρόμους και γεμάτες πλατείες, σε καταπράσινα βουνά και σε γαλανόλευκα νησιά…θα αντικαταστήσουν κάθε εικονική πραγματικότητα. Φέτος, η Μουσική χτυπάει δυνατά και της αξίζει να πετάξει ψηλά!

Η Ρόδος δίνει και φέτος ένα δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του χρόνου με πέντε, ανοικτές για το κοινό, εκδηλώσεις. Διοργανωτές είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συντονίζει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής. Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο.

19/06, Παναγία του Μπούργκου, 20:30

Μουσική βραδιά στην Παναγία του Μπούργκου.
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου μας ταξιδεύουν μουσικά.

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή, παρουσιάζει ένα μουσικό απάνθισμα, σταχυολογώντας ορισμένα διαχρονικά μουσικά έργα από τον «Επιτάφιο του Σείκιλου», έως την «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», τη «Μαγική Πόλη», τους «Ναούς στο σχήμα τ’ ουρανού» και άλλα τραγούδια, ελληνικά και μη, με αναφορά στις πανανθρώπινες και πάντα επίκαιρες αξίες της ελευθερίας και της ειρήνης.

Η Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Χατζηπέτρου, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

Ημερομηνία

19 Ιούν 2022
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

20:30

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 19 Ιούν 2022
  • Ώρα: 13:30

Ετικέτες

Παναγία του Μπούργκου,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

Παναγία του Μπούργκου

Mεσαιωνική πόλη Ρόδου

Διοργανωτής

ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ