Απονομή Επαίνων & Βραβείων: Βιβλιοπεριπέτειες - Μικροί Λογοτέχνες

Απονομή Επαίνων & Βραβείων: Βιβλιοπεριπέτειες – Μικροί Λογοτέχνες

Απονομή Επαίνων και Βραβείων

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ – Δήμος Ρόδου ολοκλήρωσε για 13η  συνεχόμενη χρονιά το σύνθετο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ», που κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Παράλληλα οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν για 16η  συνεχόμενη χρονιά στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες», που διατρέχει τις ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

Οι «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» οδηγούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην ανάγνωση βιβλίων ως ελεύθερη επιλογή και όχι ως υποχρέωση, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους με το κείμενο και τις παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία με την Λογοτεχνία και τους δημιουργούς της, η προώθηση της Φιλαναγνωσίας, ώστε να μπει ένα λιθαράκι στην εδραίωση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος και στην εξοικείωση με την Ανάγνωση ως μορφή ψυχαγωγίας, η αγάπη για τον Πεζό και Ποιητικό Λόγο, αλλά και  ο εμπλουτισμός των γνώσεων, η ευαισθητοποίηση αναφορικά με θέματα που μας αφορούν. Ταυτόχρονα δίνεται μια διασκεδαστική ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παιδιά τις δημιουργικές τους δεξιότητες στην Γραφή, αλλά και να ανακαλύψουν και αξιοποιήσουν κι άλλες δημιουργικές τους ικανότητες.

Κεντρικός θεματικός πυρήνας αλλά και έμπνευση για τις Βιβλιοπεριπέτειες το 2024 επιλέχθηκε το Φυσικό Περιβάλλον.

Η Γη, ο τόπος μας, η χλωρίδα και η πανίδα, οι θάλασσες, η ατμόσφαιρα, ο τρόπος διαχείρισής τους, η συμπεριφορά και οι επιλογές μας, αποτέλεσαν ένα ευρύτατο πεδίο μελέτης, έμπνευσης και δράσης για μικρούς και μεγάλους.

Συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι της ανάγνωσης, της γραφής και της έκφρασης ήταν για φέτος, το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον & την Αειφορία Πεταλούδων Ρόδου με προϊστάμενο τον κ. Χ. Συργιάννη https://blogs.sch.gr/kpepetal/ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρόδου), ενώ, για ακόμη μια χρονιά οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ στήριξαν τις Βιβλιοπεριπέτειες και μας πρότειναν  επιλεγμένα βιβλία από σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας, που με την γραφή τους σηματοδοτούν και διαμορφώνουν το λογοτεχνικό τοπίο, ανοίγοντας το δρόμο της γνώσης, της εξοικείωσης με σημαντικά ζητήματα, της αναζήτησης απαντήσεων, της κινητοποίησης της φαντασίας, της συνεργασίας, της χαράς.  Κάποιοι από αυτούς μας είναι ήδη γνώριμοι μέσα από το συγγραφικό τους έργο, ενώ είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και δημιουργούς που από τα πρώτα δείγματα της γραφής τους έχουν κερδίσει την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού.

Ως ΔΚΣΜΡ, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες από σχολεία όλης της Ρόδου που συμμετείχαν, καθώς και σε όλες/όλους τις/τους Εκπαιδευτικούς που στήριξαν για ακόμη μια χρονιά αυτή τη δράση μας.

Απονομή Επαίνων & Βραβείων: Βιβλιοπεριπέτειες - Μικροί Λογοτέχνες

Ημερομηνία

25 Μάι 2024
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

11:00

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 25 Μάι 2024
  • Ώρα: 04:00

Ετικέτες

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΟΔΙΝΙΟΥ,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΟΔΙΝΙΟΥ

Διοργανωτής

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Άλλοι διοργανωτές

ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
Website
https://www.dopar.gr/diethnes-kentro-syggrafeon-metafraston-rodou/