Αριστοφάνης

1o Θεατρικό Φεστιβάλ Αριστοφάνης – Θέατρο & Αναπηρία

1o Θεατρικό Φεστιβάλ

Αριστοφάνης

Θέατρο & Αναπηρία

Με πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας ´Ηλιος´ του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ατόμων με Αναπηρίες Κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση «Ελπίδα» και των δομών ΚΔΑΠ-μεΑ «Εστία» και «Πνοή» της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αρχαίο Θέατρο Εκπαιδευτικές και Φιλολογικές Προσεγγίσεις» του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνεται τριήμερο θεατρικό φεστιβάλ με διασκευές του Αριστοφάνη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και ώρες 10:00 έως 13:00
Είσοδος ελεύθερη

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ο κ. Σπυρίδων Συρόπουλος.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

10:00 Έναρξη χαιρετισμών

1. κ. Σπυρίδων Συρόπουλος, Διευθυντής Π.Μ.Σ. «Αρχαίο Θέατρο: Εκπαιδευτικές και Φιλολογικές Προσεγγίσεις» και Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
2. κ. Θωμάς Σωτρίλλης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας Δήμου Ρόδου και Πρόεδρος Δ.Σ της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου.
3. κ. Σταυρούλα Καπούλα, Πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία- Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση «ΕΛΠΙΔΑ».

10:30 Έναρξη θεατρικής παράστασης: «Ειρήνη 2444» από την θεατρική ομάδα «Ήλιος» του κέντρου «Ελπίδα».
Διασκευή από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη». Την παράσταση θα προλογίσει ο κ. Νίκος Χαβιαράς, θεατρολόγος και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας «Ήλιος».

11:20 – 10 λεπτά διάλειμμα

11:30 «Το Θέατρο στην Εκπαίδευση»: Παρουσίαση από την κα. Μαρία Κλαδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Θα ακολουθήσει βιωματικό θεατρικό εργαστήριο με τους ωφελούμενους των δομών και φοιτητές/τριες του Π.Μ.Σ. «Αρχαίο Θέατρο: Εκπαιδευτικές και Φιλολογικές Προσεγγίσεις» – Συντονίστρια κα. Κλαδάκη.

12:00 Απονομή επαίνων στους ωφελούμενους της θεατρικής ομάδας «Ήλιος» του κέντρου «Ελπίδα».

Αριστοφάνης

Ημερομηνία

31 Ιαν 2024
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

10:00 - 13:00

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 31 Ιαν 2024
  • Ώρα: 03:00 - 06:00

Ετικέτες

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Διοργανωτής

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ