15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ: Όταν άλλαξε ο ρους της ιστορίας …

15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ: Συναυλία Μεσαιωνικής Μουσικής

15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

Κυριακή 16/10/22
19:30 – 21:00  Συναυλία Μεσαιωνικής Μουσικής από το Σχήμα ΑΜΑΝΕΣΑ, με τίτλο: «Μουσικό Πέρασμα … από την Καστίλη στην Ιπποτική Ρόδο»

AMANESA: πρόκειται για ένα σχήμα πέντε αξιόλογων Ρόδιων μουσικών που συνεργάστηκαν προκειμένου να παρουσιάσουν ένα υψηλού επιπέδου μουσικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος Ισπανικά τραγούδια, με προέλευση την Καστίλλη του 13ου αι., που συνδέονται με μια από τις εθνότητες (Γλώσσες) των  Ιπποτών της Ρόδου – αυτήν της Καστίλλης – που αποτέλεσε επίσης έναν από τους τόπους κατοικίας των Σεφαραδιτών στην Ισπανία. Κάποιοι από τους τελευταίους, μετά το διωγμό τους από την Ιβηρική χερσόνησο, κατέληξαν στη Θεσσαλονική και τη Ρόδο και έγιναν αναπόσπαστο μέρος του τοπικού πολιτισμού. Στο δεύτερο μέρος θα ακούσουμε Σεφαραδίτικα τραγούδια, που αποτελούν ένα Μωσαϊκό όπου συναντά κανείς στοιχεία από την Ισπανική, την Εβραϊκή, την Τουρκική, την Ελληνική και από άλλες χώρες της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης  Γεωργαλλίδης.

Το σχήμα ΑΜΑΝΕSΑ αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Γεωργαλίδης – Πολίτικο Λαούτο, Θανάσης Διαμαντής – Βιολί, Άννα Νικητιάδη – Κρουστά, Σπύρος Τζουμερκιώτης – Ταμπουράς και Ειρήνη Βουτυράκη – Τραγούδι

Ημερομηνία

16 Οκτ 2022
ΕΛΗΞΕ!

Ώρα

19:30 - 21:00

Τοπική Ώρα

  • Timezone: America/New_York
  • Ημερομηνία: 16 Οκτ 2022
  • Ώρα: 12:30 - 14:00

Ετικέτες

Οπλοθήκη De Milly,
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τοποθεσία

Οπλοθήκη De Milly
απέναντι από τη ΔΕΗ

Διοργανωτής

ΔΟΠΑΡ
ΔΟΠΑΡ
Τηλέφωνο
22410-26385
Email
dopar.gr@gmail.com
Website
https://www.dopar.gr/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Άλλοι διοργανωτές

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Website
http://www.pnai.gov.gr/
Medieval Rose Festival of Rhodes
Medieval Rose Festival of Rhodes