Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

<<Πάθος>> Ταινία μικρού μήκους

21/10/2020 @ 08:00 - 26/10/2020 @ 17:00

ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΡΙΣΙ-ΡΟΔΟΣ

Το Φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία », μια Ελληνογαλλική συνεργασία.

Ο πρωτότυπος και πολυδιάστατος καλλιτεχνικός Θεσμός δημιουργήθηκε το 2018 με την συνεργασία του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés και της Ars Artis που έχει την έδρα της στη Ρόδο.

Στηρίζετε από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και το Γαλλικό Προξενείο Ρόδου και είναι ένας Διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός, που για τρείς συνεχείς μέρες μετατρέπει την Μεσαιωνική Πόλη σε ένα ενεργό εργαστήρι μουσικής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να λαμβάνει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής. Συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένας από τους κυριότερους στόχους του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη και προώθηση της μουσικής στους νέους καθώς και στη ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς «Πολιτιστικού-τουρισμού» διεθνώς.

Σάββας Καραντζιάς (Gr), καλλιτεχνικός διευθυντής, πρόεδρος οργανισμού Ars Artis

Χρύσανθος Αντωνίου (Fr), καλλιτεχνικός διευθυντής, πρόεδρος οργανισμού Arts Spontanés

« Παραγωγή ταινίας «Passion/Πάθος» για την διεθνή προώθηση της Ρόδου »

Τους τελευταίους μήνες, η καλλιτεχνική ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία » – Ρόδος δουλεύει ακούραστα για τον καλύτερο σχεδιασμό της 3ης έκδοσης του Φεστιβάλ που για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Passion/Πάθος».

Αυτή η ταινία θα είναι μια ωδή στη μουσική, στη δύναμή της να νικά όλα τα εμπόδια και να μας μεταμορφώνει… « Η ταινία συνδυάζει φαντασία και πραγματικότητα βυθίζοντας τον θεατή στα παρασκήνια της χορωδίας Mikrokosmos ακολουθώντας τους καλλιτέχνες στο δικό τους χώρο στην Γαλλία, μέσα από την ιστορία του Ιωνά. Ενός νεαρού από την Ρόδο που για το πάθος του, την μουσική, αφήνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να σπουδάσει φωνητική και να γίνει μέλος της διάσημης χορωδίας Mikrokosmos. »

Το δεύτερο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο – χώρο έμπνευσης της ταινίας- όπου κατά τη διάρκεια της πρώτης έκδοσης του Φεστιβάλ, η χορωδία Mikrokosmos γεύτηκε την ελληνική υποδοχή και φιλοξενία. Τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά κατά τη διάρκεια των συναυλιών, τόσο στο κοινό όσο και στη χορωδία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων θα γίνουν στη Ρόδο δημιουργώντας ταυτόχρονα ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕΛΗ

Gabriel Mireté (Fr), Σενάριο και σκηνοθεσία

Χρύσανθος Αντωνίου (Fr), συν-σκηνοθεσία

Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία (Gr, Fr), Sikana (Fr), παραγωγή

Συμμετέχουν : Σάββας Καραντζιάς, Κωστής Σαββιδάκης, Σπύρος Σπανός, Γιώργος Σακελλαρίδης, Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, Choeur Mikrokosmos, Pierre Loïc, Léa Issert, Héloïse Guillou, Romain Plumat, Pierre Hermand, Anaëlle Trogno, Emma Salomon, Juliette Gamblin…

Λεπτομέρειες παραγωγής :

www.arts-spontanes.com/festival

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21/10/2020 @ 08:00
Τέλος:
26/10/2020 @ 17:00
Κατηγορία Εκδήλωση: