• Ωδείο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Αναγνωρισμένο από το κράτος
Ιδρυτική απόφαση ΥΠ.ΠΟ. ΚΑΤΕΧΝ/Δ/53005/12.1.1993 Φ.Ε.Κ. 124/Τ.Β./5.3.1993, ΦΕΚ 2162/Β/18-7-2012 (ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΩΔΕΙΟΥ)

Δημοτικό Ωδείο Ρόδου - ΔΟΠΑΡΤο Δημοτικό Ωδείο της Ρόδου στεγάζεται στο συγκρότημα Μουράτ Ρέις, στην Πλατεία Κουντουριώτη στη Ρόδο. Λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σεβαστής Χατζηστρατή από το 2021 και διδάσκουν σε αυτό καταξιωμένοι καθηγητές με πολυετή εμπειρία, παρέχοντας έτσι υψηλού επιπέδου μουσικές σπουδές. Μέσω των χαμηλών διδάκτρων και των ειδικών εκπτώσεων που ισχύουν, δίνεται σε όλους τους μαθητές η δυνατότητα να εξελίξουν τις μουσικές τους δεξιότητες, αλλά παράλληλα τους προσφέρεται η ευκαιρία να αποφοιτήσουν με πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Δημοτικό ωδείου Ρόδου ιδρύθηκε το 1993 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ανδρέα Χαραλάμπους. Ξεκίνησε την λειτουργία του στο ιστορικό κτίριο της Ροδιακής Έπαυλης, εντάσσοντας στο δυναμικό του τα εργαστήρια κιθάρας και πιάνου που προϋπήρχαν και ιδρύθηκαν με την συμβολή της αείμνηστης μουσικοπαιδαγωγού Ρένας Κάσδαγλη. Ξεκινώντας με 50 μαθητές, στην πορεία αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των σπουδαστών του και έφτασε το 1994 τους 350 σπουδαστές με καλλιτεχνικό διευθυντή τότε τον Παναγιώτη Κουβαρά. Το 2018 μεταφέρθηκε το Ωδείο στο κτίριο Μουράτ Ρέϊς στην περιοχή Έλλη.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Στο Ωδείο λειτουργούν τα τμήματα:

 • Πιάνου
 • Κλασικής κιθάρας
 • Φλάουτου & Φλογέρας
 • Βιολιού
 • Βιολοντσέλου
 • Κλαρινέτου
 • Κόρνου
 • Σαξοφώνου
 • Τρομπέτας
 • Μονωδίας
 • Μπουζουκιού
 • Λύρας
 • Σαντουριού
 • Μουσικής Προπαιδείας

Διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα μουσικής σε ολιγομελή τμήματα:

 • Θεωρίας, Αρμονίας, Σολφέζ, Ιστορίας της Μουσικής – Μορφολογίας.

Ανώτερα θεωρητικά: Ειδικό Αρμονίας – Αντίστιξη – Φούγκα.

 • Prima Vista
 • Πρακτικό Διδασκαλείο
 • Μουσικής Δωματίου & Πιανιστικά Σύνολα (4 & 6 χέρια και 2 πιάνα)

Τα μαθήματα για πανελλήνιες:

α) Αρμονία, β) Έλεγχος μουσικών ικανοτήτων, γ) Μουσική αντίληψη και γνώση, δ) Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία.

Τμήματα Χορωδίας: Παιδικό – Νεανικό & Ενηλίκων

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Χαμηλές τιμές διδάκτρων για όλους & ειδικές εκπτώσεις!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2023 – 2024

Το Ωδείο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ) ανακοινώνει ότι οι Εγγραφές για τη Νέα Σχολική Χρονιά 2023-2024 ξεκινάνε Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Κάνετε πρώτα εγγραφή ως χρήστες και εφόσον ενεργοποιήσετε μέσω του μέιλ που θα λάβετε, κάνετε την αίτηση. Οι παλιοί σπουδαστές κάνουν απλά την αίτηση εγγραφής.

Πληροφορίες Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 13.00 στο τηλέφωνο: 6945-896962

Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα είναι αυστηρά ατομικά και ξεκινούν την Δευτέρα  11 Σεπτεμβρίου του 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Συγκρότημα Μουράτ Ρέις – Πλατεία Κουντουριώτη 3
85100, ΡΟΔΟΣ

Πληροφορίες Δευτέρα έως Παρασκευή
10.00 – 13.00 στο τηλέφωνο
 6945 896962

E-mail: dimotiko.odeio.rodou@gmail.com


 • Χαμηλές τιμές διδάκτρων για όλους & ειδικές εκπτώσεις!

Αίτηση ακρόασης για τα χορωδιακά σύνολα του ωδείου ΔΟΠΑΡ:

Φόρμα Επικοινωνίας

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Σεβαστή Α. Χατζηστρατή

Καθηγήτρια Πιάνου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου

Σεβαστή ΧατζηστρατήΗ Σεβαστή Χατζηστρατή γεννήθηκε στη Ρόδο. Σε ηλικία 14 ετών με την καθοδήγηση του καθηγητή της Ακαδημίας της Λωζάνης, Αχιλλέα Κολάση, μετέβη με υποτροφία του Δήμου Ροδίων για τη συνέχιση των σπουδών της στην Ελβετία. Το 1991 απέκτησε το Diplôme d’ Enseignement (Δίπλωμα Διδασκαλίας) και το 1993 το Diplôme de Virtuosité (Δίπλωμα Δεξιοτεχνίας) με Άριστα παμψηφεί, Αριστείο και διάκριση από την École Supérieure de Musique de Lausanne, Institut de Ribaupierre. Τον Ιανουάριο του 1995 πήρε το Δίπλωμα Σολίστ από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης με καθηγητές την Μ. Μαυρίκου και τον Δ. Τουφεξή. Το 1996 με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών και του ιδρύματος Διακομιχάλη συνέχισε τις σπουδές της στην École Normale de Musique de Paris / Alfred Cortot, απ´ όπου απέκτησε μετά από διαγωνισμό το 1997 το Diplôme d’ Exécution (Δίπλωμα Εκτέλεσης) με άριστα παμψηφεί με την G. Mounier, το Diplôme Supérieur de Musique de Chambre (Ανώτατο Δίπλωμα Μουσικής Δωματίου) με τον D. Erlih και το 1998 το Diplôme Supérieur d’ Enseignement de Piano (Ανώτατο Δίπλωμα Διδασκαλίας του Πιάνου) με Άριστα παμψηφεί με την G. Mounier.

– 2012 Παιδαγωγική Επιμόρφωση από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Κατάρτισης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

– 2020 Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης “Πρόγραμμμα Κατάρτισης Εκπαιδευτικών: Ειδική Αγωγή – Ενσωμάτωση και Συνεκπαίδευση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον” ετήσιας διάρκειας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

– 2020 Πιστοποιητικό Τρίμηνης Επιμόρφωσης “Μουσικοθεραπεία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πρακτικές Εφαρμογές και Βιωματικές Ασκήσεις” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

– 2020 Πιστοποιητικό Ετήσιου Προγράμματος Παρακολούθησης Μουσικοθεραπείας από το Ωδείο Όπερα.

– 2020 Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης “Εισαγωγή στη Σχολική Ψυχολογία” από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η Σεβαστή Χατζηστρατή έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από διακεκριμένους σολίστ και σεμινάρια Παιδαγωγικής του Πιάνου. Κατά την παραμονή της στο Παρίσι Μέντοράς της υπήρξε ο Έλληνας πιανίστας Γ. Βακαρέλης. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες σε Ρόδο, Κω, Κάσο, Κάρπαθο, Λέρο, Πάτμο, Τήλο, Τέλενδο, Νίσυρο, Νάξο, Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής), Κύπρο, Τουρκία, Γαλλία, Ελβετία και στο Φεστιβάλ Ρόδου “Ημέρες Μουσικής”, στο ”Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου”, στο “Φεστιβάλ Σύμης”, “Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου”, Freiburg (Γερμανία), και Φλωρεντίας (Ιταλία), στο “1ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός” υπό την αιγίδα της Α. Ε. της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στο “ΜουσιΚώς – Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου”. Έχει συμπράξει με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και επίσης έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ. Αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος του Φεστιβάλ Σύμης και ο Δήμος Σύμης της έχει απονείμει Τίτλο Τιμής για την Προσφορά της στη Μουσική. Από το 2007 έως το 2011 υπήρξε μέλος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου. Έχει εργαστεί στην École de Musique de Cossonay, στην École de Musique de Lausanne ”Institut de Ribaupierre”, στο Δημοτικό Ωδείο Σύμης, στο Μελάνθειο Ωδείο, στο Ωδείο Κορέλλι, στο Ελληνικό Ωδείο, στη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου και στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Από το 1998 εργάζεται μόνιμα στο Δημοτικό Ωδείο Δ.Ο.Π.Α.Ρόδου ως καθηγήτρια πιάνου και από το 2021 είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του ίδιου Ωδείου.

Μόνιμοι καθηγητές:

Χατζηστρατή

GiakoumakisΟ Γιάννης Γιακουμάκης γεννήθηκε στην Ρόδο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές με πρώτο του δάσκαλο τον πατέρα του Αναστάση Γιακουμάκη και σε ηλικία 14 ετών έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ κιθάρας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου και στις διπλωματικές του εξετάσεις απέσπασε την ανώτατη τιμητική διάκριση του ωδείου “Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης”. Είναι ένας από τους κύριους εκφραστές της κιθαριστικής του γενιάς στην χώρα μας με δισκογραφία και μια πλούσια καριέρα με συναυλίες και ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ουγγαρία, Βέλγιο Γερμανία Ιταλία Σουηδία Ισπανία Κύπρο), με ηχογραφήσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Τώρα ζει και Διδάσκει στην Ρόδο

SpanouΗ Άντζελα Σπανού σπούδασε πιάνο με τις καθηγήτριες Άννα Μιχαλάκη και Σεβαστή Εμμανουήλ λαμβάνοντας το δίπλωμα Πιάνου με άριστα παμψηφεί. Παράλληλα σπούδασε και ανώτερα θεωρητικά με τις καθ. Άννα Μιχαλάκη και Γεωργία Χαραυγή όπου έλαβε τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με άριστα παμψηφεί. Είναι καθηγήτρια πιάνου, ανώτερων θεωρητικών και μαέστρος της χορωδίας ενηλίκων του ωδείου ΔΟΠΑΡ και του φωνητικού συνόλου “Δέκα με Τόνο”. Ως πιανίστα και ως μαέστρος έχει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα με πλήθος συναυλιών σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους. Διδάσκει στο ωδείο ΔΟΠΑΡ και στο Ροδίων ωδείο.

Συμβασιούχοι καθηγητές:

ZarakiΗ Ελευθερία Ζαράκη μεγάλωσε στη Ρόδο. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα ξεκίνησε από  τεσσάρων χρονών στη μουσική με τη συμμετοχή της στη παιδική χορωδία του Δήμου Ρόδου. Είναι απόφοιτη του «Αττικού Ωδείου Αθηνών» με Δίπλωμα Μονωδίας με δασκάλα την Mechthild Σταματάκη και Πτυχίο Αρμονίας με τον  Ιωάννη Χριστόφιλο . Από το 2004 έχει συμμετάσχει ως χορωδός στις χορωδίες του Δήμου Αθηναίων, της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες ως σολίστ  με ρεπερτόριο από το Λυρικό, το Μιούζικαλ και το Ελληνικό τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα και έχει συμπράξει με φιλαρμονικές και χορωδίες των Δωδεκανήσων. Από το 2006 ζει  μόνιμα στη Ρόδο όπου δημιούργησε το μουσικό σύνολο «Anima Libera» 2006-2012 αποτελούμενο από Ρόδιους καλλιτέχνες. Διδάσκει μαθήματα φωνητικής κλασσικού και μοντέρνου τραγουδιού και από το 2013 έως σήμερα έχει δημιουργήσει ομάδες Μουσικού Θεάτρου.

Anastasia KalopetriΗ Αναστασία Καλοπέτρη γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε Βιολί και Ανώτερα θεωρητικά. Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Panagiotis PapageorgeiouΟ Παναγιώτης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1981. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο σαντούρι και στη θεωρία της μουσικής με καθηγητές τον Τάσο Διακογιώργη και τον Εμμανουήλ Θεουλάκη στο Δημοτικό Ωδείο Ρόδου. Έπειτα συνέχισε με δασκάλους τον Ανδρέα Γιωργαρά και τον Γιώργο Χατζηπέτρο. Από το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου πήρε και το πτυχίο Ανώτερων θεωρητικών, με καθηγητή τον Μιχάλη Καλαεντζή. Σε ηλικία 11 ετών, ξεκίνησε το κλαρινέτο με τον κ. Δημήτρη Παπικινό, μετείχε στη Φιλαρμονική Ρόδου και συνέχισε με καθηγητή τον κ. Ιωάννη Παπασάββα. Τέλος φοίτησε στην τάξη του κ.Ευσταθίου Κιοσόγλου στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, λαμβάνοντας κατά το έτος 2019 το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί και Β ́ Βραβείο. Από το 2009 είναι διορισμένο μέλος της Φιλαρμονικής Ρόδου, συμμετέχει στο σχήμα Rhodian Quintet και από το 2020 και στην Καμεράτα Ρόδου. Έχει διδάξει σαντούρι και κλαρινέτο επί σειρά ετών σε ωδεία και στο Μουσικό σχολείο Ρόδου.

Ιωάννης ΧατζηδιάκοςΟ Ιωάννης Χατζηδιάκος γεννήθηκε το 1982 στη Ρόδο. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε κλαρινέτο με τον κ. Δημήτρη Παπικινό και στη συνέχεια με τον κ. Ιωάννη Παπασάββα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο το 2000. Το 2008 ολοκλήρωσε το Jazz σαξόφωνο και Jazz αρμονία. Το 2017 απέκτησε το δίπλωμα στο κλασικό σαξόφωνο με βαθμό άριστα με τον κ. Στάθη Μαυρομμάτη. Έχει συμμετάσχει και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς σαξοφώνου. Έχει γράψει μουσική για θέατρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Στάθη Μαυρομμάτη, Θανάση Φυσέκη, Γιώργου Λυγερίδη, George Portes, Hans de Jong, Θεόδωρου Κερκέζου, Θεόφιλου Σωτηριάδη, Ξενοφώντος Αβράμογλου, Nikita Zimin κ.α. Αποτελεί μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος, μέλος της καμεράτας Ρόδου, μέλος της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Ρόδου, καθώς και μαέστρος του παιδικού τμήματος της (μπαντίνα). Επιμελείται το ροδιακό κουιντέτο.

Αφροδίτη ΠαπαχριστοδούλουΓεννήθηκε το 1989 στη Ρόδο. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε πολύ μικρή ηλικία στο κλασικό πιάνο. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διδάχτηκε Jazz τραγούδι στο ArtEZ University of the Arts στην Ολλανδία, είναι πτυχιούχος Σύγχρονου Τραγουδιού από το Ελληνικό Ωδείο και συνεχίζει τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο ‘Επιστήμες της Αγωγής- Εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών’. Εργάζεται ως καθηγήτρια τραγουδιού και μουσικοκινητικής καθώς και ως τραγουδίστρια.

ΝάνοςΟ Αναστάσιος Νάνος έχει γεννηθεί στο Αμβούργο Γερμανίας. Από το 1977 ζει μόνιμα στη Ρόδο. Στην ηλικία των 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα μπουζουκιού. Αργότερα συνέχισε στη σχολή του Θέμη Παπαβασιλέιου στην Αθήνα, όπου εκτός από μπουζούκι διδάχθηκε και όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα. Επαγγελματικά ξεκίνησε να παίζει από 14 ετών σε όλα τα μικρά και μεγάλα μαγαζιά της Ρόδου και αργότερα της Αθήνας, δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Χ. Αλεξίου, Γ. Πάριο, Γ. Κότσιρα κ.α. Συνεχίζει να παίζει σε μαγαζιά και να δίνει συναυλίες. Υπήρξε καθηγητής μπουζουκιού στο Μελάνθειο Ωδείο και στο Δημοτικό Ωδείο του ΔΟΠΑΡ. Από το 2009 είναι υπάλληλος του ΔΟΠΑΡ, μουσικός στη Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου ως εκτελεστής ευφωνίου και αργότερα ως εκτελεστής κόρνου. Το 2018 πήρε το πτυχίο αρμονίας και το 2021 το πτυχίο κόρνου. Είναι μέλος της Καμεράτας Ρόδου και του Rhodian Quintet. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα κόρνου σε μαθητές της φιλαρμονικής ορχήστρας Δήμου Ρόδου.

Εκπαίδευση:
2012 – 2018 Ορφείο Ωδείο. Τάξη τρομπέτας κ. Γεράσιμου Ιωαννίδη.

Επαγγελματική δραστηριότητα:
2010 – 2022 Μέλος Φιλαρμονικής Δήμου Ρόδου
2021 – 2022 Μέλος Καμεράτας Ρόδου

Σμαράγδη ΝτουμάνηΗ Σμαράγδη Ντουμάνη ούσα υπέρμαχος και λάτρης της παροδοσιακής μουσικής, δραστηριοποιείται στο χώρο της εκμάθησης της κρητικής και δωδεκανησιακής λύρας εδώ και 15 χρόνια. Γεννηθείσα στη Ρόδο, αποφοιτεί από το Μουσικό σχολείο Ρόδου και συνεχίζει τις σπουδές στη μουσική αποκτώντας τους τίτλους σπουδών της Κρητικής λύρας, και της Αντίστιξης. Ασχολείται συστηματικά με πολιτιστικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη της τέχνης της παραδοσιακής μουσικής αλλά και την εξέλιξη των σπουδαστών της.