• Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου

Φιλοξενία | Αίτηση Παραμονής

Το Κέντρο δύναται να προσφέρει φιλοξενία από δύο εβδομάδες (ελάχιστο) έως έξι εβδομάδες (μέγιστο) και δεν αναλαμβάνει τα ταξιδιωτικά ούτε τα καθημερινά έξοδα των φιλοξενουμένων κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σ’ αυτό. Στη διάθεση των φιλοξενουμένων υπάρχει κουζίνα με πλήρη εξοπλισμό καθώς και πλυντήριο ρούχων. Επίσης, το Κέντρο προσφέρει τα απαραίτητα είδη λινοθήκης (σεντόνια-προσόψια).

Οι ενδιαφερόμενοι για διαμονή στο Κέντρο μπορούν να προμηθευτούν αιτήσεις από το ίδιο το Κέντρο μέσω e-mail ή fax και από την ιστοσελίδα του Κέντρου (www.writercenter.gr) όπου διατίθεται η αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με πρακτικές λεπτομέρειες της παραμονής σας

Το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. αποτελείται από δύο κτήρια: το κυρίως κτήριο όπου στεγάζονται η κεντρική υπηρεσία, η αίθουσα συνεδριάσεων και η βιβλιοθήκη και το δεύτερο κτήριο όπου βρίσκεται ο ξενώνας. Το συγκεκριμένο κτήριο αποτελείται από εννέα (9) μονόκλινα δωμάτια και ένα διπλό και καθένα από αυτά διαθέτει τουαλέτα με ντους. Στο ισόγειο υπάρχουν τρία δωμάτια που έχουν θέα στη θάλασσα και στον πρώτο όροφο υπάρχουν τέσσερα δωμάτια με θέα στη θάλασσα, τρία με θέα το λόφο του Μόντε Σμιθ και το διπλό που έχει θέα τόσο στη θάλασσα όσο και στο λόφο. Στο ισόγειο του ξενώνα υπάρχει κοινόχρηστη κουζίνα και τραπεζαρία. Οι φιλοξενούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους Η/Υ. Το Κέντρο παρέχει ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο καθώς και δυνατότητα εκτύπωσης.

Οι ώρες γραφείου είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 14:30


Άφιξη

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έρθουν στο νησί της Ρόδου είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς. Το λιμάνι είναι μέσα στην πόλη της Ρόδου ενώ το αεροδρόμιο απέχει 16 περίπου χλμ. από την πόλη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει λεωφορειακή γραμμή που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη ενώ ταξί εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Κλειδιά

Θα παραλάβετε τα κλειδιά σας από κάποιο μέλος του προσωπικού του Κέντρου όταν έρθετε ώρες γραφείου ή θα έχετε ήδη ενημερωθεί από το προσωπικό του Κέντρου για τον τρόπο που θα παραλάβετε το κλειδί, αν φτάσετε ημέρα και ώρα που η υπηρεσία είναι κλειστή. Σας δίνονται δύο κλειδιά: το ένα είναι του δωματίου σας και το άλλο της εξώθυρας την οποία πρέπει να διατηρείτε κλειδωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Το ίδιο ισχύει και για την πόρτα της τραπεζαρίας που βρίσκεται στο ισόγειο.

Σας παρακαλούμε να μην ξεχάσετε να επιστρέψετε τα κλειδιά πριν από την αναχώρησή σας.

Βιβλιοθήκη

Στο Κέντρο λειτουργεί βιβλιοθήκη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες αποκλειστικά για εσωτερικό δανεισμό. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δανείζονται βιβλία αλλά και να προσφέρουν δικά τους προς εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Κέντρου. Ο κύριος όγκος των μονογραφιών της βιβλιοθήκης απαρτίζεται από λογοτεχνικά βιβλία σε πάρα πολλές γλώσσες καθώς επίσης και βιβλία τέχνης, ιστορίας και ανθρωπιστικών επιστημών και ορισμένα λογοτεχνικά περιοδικά.

Διαδίκτυο

Πρέπει να φέρετε τον προσωπικό σας υπολογιστή και στο Κέντρο παρέχεται ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και στην πόλη της Ρόδου υπάρχουν αρκετά internet cafés.

Γεύματα

Το πρωινό παρέχεται από το Κέντρο. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια κοντά στο Κέντρο.

Διαβατήριο, βίζα και επιστολή πρόσκλησης

Οι φιλοξενούμενοι οφείλουν να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Όσοι χρειάζονται επίσημη επιστολή πρόσκλησης προκειμένου να εκδοθεί άδεια εισόδου (βίζα) μπορούν να τη ζητήσουν από το Κέντρο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α,  85133 – Ρόδος
Τηλέφωνα: 22410-32510 & 22410-32520

Ε-mail: writerscenterrhodes@gmail.com

Επίσημη ιστοσελίδα:
www.writercenter.gr

Προϊσταμένη: Ειρήνη Συμιακού
Μεταφράστρια: Ελευθερία Μπινίκου
Φιλόλογος: Μαρία Σπανού

Φόρμα Επικοινωνίας

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Τα Νέα του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου